Servicii medicale in

Bucuresti si Ilfov

Telefon

0766 756 276

Cauze posibile ale febrei la adulti

Cauze posibile ale febrei la adulti

Febra, cunoscută și sub numele de hipertermie, este o reacție comună a corpului la infecții, inflamații sau alte afecțiuni medicale. Deși este adesea asociată cu copiii, febra poate afecta și adulții și poate fi un semn al unei varietăți de probleme de sănătate. Este important să înțelegem cauzele febrei la adulți și să știm cum să răspundem corespunzător acestui simptom.

1. Infecții virale sau bacteriene:

Febră poate fi un răspuns la diverse infecții, cum ar fi gripa, infecțiile respiratorii superioare și inferioare, infecțiile tractului urinar, infecțiile de piele sau cele ale tractului gastrointestinal. Infecțiile bacteriene, precum streptococul sau stafilococul, pot declanșa, de asemenea, febră.

2. Boli inflamatorii cronice:

Persoanele cu afecțiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, boala Crohn, colita ulcerativă sau lupusul, pot prezenta adesea febră ca parte a procesului lor inflamator.

3. Infecții fungice:

Anumite infecții fungice, cum ar fi candidoza sau infecțiile fungice sistemice, pot cauza, de asemenea, febră.

4. Infecții parazitare:

Infecțiile cu paraziți, cum ar fi malaria sau toxoplasmoza, pot determina febră.

5. Boli autoimune:

Tulburări autoimune, cum ar fi lupusul eritematos sistemic sau sclerodermia, pot provoca, de asemenea, febră ca parte a activității lor inflamatorii.

6. Boli de sânge:

Anumite boli de sânge, cum ar fi leucemia sau limfomul, pot cauza febră ca rezultat al disfuncției sistemului imunitar sau a efectelor tratamentelor pentru aceste afecțiuni.

7. Reacții la vaccinuri:

În unele cazuri, vaccinurile pot provoca febră ca reacție adversă temporară.

8. Infecții nosocomiale:

Tulburări ale glandei tiroide, cum ar fi tiroidita sau hipertiroidismul, pot provoca febră.

9. Boli tiroidiene:

Tulburări ale glandei tiroide, cum ar fi tiroidita sau hipertiroidismul, pot provoca febră.

10. Tumorile:

În unele cazuri, tumori canceroase pot declanșa febră, fie din cauza invaziei tumorale, fie ca răspuns la tratamentele pentru cancer.

Articole utile